Core training

info

Rompspieren trainen.

Door middel van onder meer deze training versterk je je spierkorset (dat de rug beschermt) en daardoor kun je de rug beter stabiliseren en vergroot je de belastbaarheid.

Core-training is een vorm van krachttraining zonder krachttrainingtoestellen. Als je op een krachttrainingtoestel gaat zitten, wordt de beweging die je maakt gecontroleerd. Op een 'biceps curl'-machine kun je je arm maar op één manier buigen. Je stabilisatoren in je armen en schouders zijn wel bij de beweging betrokken, maar hoeven zich nauwelijks in te spannen.

Doe je dezelfde beweging met een dumbbell of barbell, dan moeten die stabilisatoren al actiever worden, omdat je ook nog in evenwicht moet blijven. Als je nu zorgt dat het oppervlak waarop je de beweging maakt niet stabiel is, zoals een vloer, dan betrek je alle spieren bij de beweging.

Tijdens de training kun je voor instabiliteit zorgen door bijvoorbeeld een Gymball, Medicine ball of Balance trainer, in de volksmond vaak een BOSUbal genoemd, te gebruiken. Deze hulpmiddelen bootsen in versterkte vorm de instabiliteit na, die je lichaam dagelijks meemaakt.

De combinatie van het Fitness Frame van M3F Sport en de functionaliteit van de Suspensiontrainer en de Bosubal vormen samen de ijzersterke formule voor een uiterst effectieve (Core) trainingsmethode.

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van alle ins- en outs, ontvang tips and tricks en ontmoet mede Frame gebruikers.
Nieuws
Het frame wordt standaard geleverd met:

1 Ral kleur coating naar keuze. Meerdere kleuren optioneel / 1 Ral kleur coating naar keuze. Meerdere kleuren optioneel / 2 x plyobar op 1 voetelement /4 x drinkwater plateaus...

Lees meer

Nieuws
Een sterke formule.

De combinatie tussen de mobiliteit van het M3F Frame en de functionaliteit van de Suspensiontrainer en de Bosubal vormen samen de ijzersterke formule voor een uiterst effectieve trainingsmethode....

lees meer

© Copyright M3F Sport 2020 All Rights Reserved. | Webdesign, Marketing, Vormgeving, Branding: PixelStuff | Fotografie: Perry Zonneveld | Video: Joost Franken en Tijs van leur