Crossfit is een intensieve trainingsvorm die verschillende bewegingen en oefeningen omvat. Om de oefeningen correct uit te voeren en het maximale uit je workout te halen, zijn accessoires onmisbaar. In deze blog bespreken we de drie belangrijkste Crossfit accessoires en laten we zien hoe je ze gemakkelijk kunt gebruiken in één workout.

 

Squats en Thrusters

Twee veelvoorkomende oefeningen bij Crossfit zijn squats en thrusters. Om deze oefeningen correct uit te voeren, is het essentieel om een squat spotter te hebben. Deze accessoire kan aan het het M3F fitness frame worden bevestigd en helpt bij het uitvoeren van de squat- en thruster-bewegingen, waardoor blessures worden voorkomen.

 

Pull-ups

Pull-ups zijn een ander belangrijk onderdeel van Crossfit, waarmee je je bovenlichaam en armen effectief kunt trainen. Om pull-ups correct uit te voeren, heb je een pull-up bar nodig. Deze Crossfit accessoire kan ook aan het M3F fitness frame worden bevestigd, waardoor je de oefening veilig kunt uitvoeren.

 

Wallball Plate

De wallball plate is een ander veelgebruikt accessoire bij Crossfit. Deze zware, rubberen plaat wordt gebruikt voor wallballs, waarbij je de bal tegen een muur gooit en weer opvangt terwijl je in een squatpositie staat. De wallball plate kan eenvoudig aan het M3F fitness frame worden bevestigd, waardoor je je benen en core effectief kunt trainen.

 

Hoe kan ik al deze Crossfit accessoires in één workout gebruiken?

Je kunt al deze Crossfit accessoires in één workout gebruiken door ze aan het M3F fitness frame te bevestigen. Het frame is mobiel en kan binnen 15 minuten door één persoon worden opgezet en afgebroken. Met de verschillende Crossfit accessoires die je aan het frame kunt bevestigen, kun je veel verschillende oefeningen doen en je groepstrainingen tot en met 12 sporters afwisselend en uitdagend maken. Wil je meer informatie over het M3F fitness frame en de verschillende Crossfit accessoires? Bezoek dan de M3F Sport website voor alle voordelen en informatie die je nodig hebt voor Crossfit.