Een snelle en effectieve total-body work-out

Suspension training is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals en ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De Suspension Trainer, zolas bijvoorbeeld de TRX of PT4Pro moet worden opgehangen aan een ankerpunt of het M3F Frame waarna u meteen kan beginnen met trainen. De Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Met deze materialen zijn honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, uit te voeren. Er komt geen einde aan de mogelijkheden waarop je de Suspension Trainer kunt inzetten om te trainen. Voor beginnende sporters is suspension training een aanrader omdat men met behulp van materiaal langzaam beter wordt in het uitvoeren van oefeningen zoals pull- ups en uiteindelijk muscle ups.

Hoe zwaar de oefening wordt bepaalt de gebruiker zelf door simpelweg zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voegt u meer or minder weerstand toe en heeft u zelf de controle over hoe hoog u de lat legt met elke oefening. Door deze verstelbaarheid is er geen excuus om de oefening niet af te maken. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

Suspension Training is voor een zeer brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast. Met talloze functionele oefeningen zijn de mogelijkheden oneindig.

De Suspension Trainer:

Suspension Training is voor een zeer brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast. Met talloze functionele oefeningen zijn de mogelijkheden oneindig.

  • Zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out
  • Helpt een rock-solid core op te bouwen
  • Verhoogd spieruithoudingsvermogen
  • Is nuttig voor mensen van alle trainings niveau‘s (van topsporters tot senioren)
  • Kan overal gebruikt worden (sportschool, thuis, hotel of buiten)

Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam. Suspension training wordt onder meer gebruikt door trainers, atleten en het Amerikaanse leger. Duizenden mensen van alle fitness levels trainen nu met TRX: van mensen die zich gewoon goed willen voelen en er goed uit willen zien tot sommige van de meest elite atleten.