Als personal trainer kun je er altijd voor kiezen om binnenshuis training te geven. Dit kan bijvoorbeeld in een sportschool of een fitnessruimte zijn. Echter, er zijn veel redenen waarom personal training outdoor beter is dan binnen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van personal training outdoor. Ook kom je erachter hoe jij de ideale outdoor personal groepstraining kan geven.

  • Frisse lucht en natuur

Personal training outdoor heeft als een van de belangrijkste voordelen dat je in de frisse lucht traint. Dit kan bijvoorbeeld in een park, op het strand of op een andere geschikte locatie. Op al deze locaties is bijvoorbeeld het M3F Fitness Frame mee te nemen, daardoor krijg je niet alleen de voordelen van de training, maar ook van de natuur en frisse lucht. Daarnaast kan het trainen in een natuurlijke omgeving ook bijdragen aan de mentale gezondheid van je klanten. 

  • Meer ruimte en variatie

Bij outdoor groepslessen, heb je veel meer ruimte en variatie dan binnen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de omgeving, zoals bomen en bankjes, om verschillende oefeningen uit te voeren. Hierdoor wordt de training ook gevarieerder en uitdagender voor je klanten. Ook heb je meer ruimte om bijvoorbeeld verschillende crossfit materialen mee te nemen. 

  • Verbeterde vitaliteit en motivatie

Onderzoek heeft aangetoond dat trainen in de buitenlucht de vitaliteit en motivatie van mensen kan verbeteren. Door het natuurlijke licht en de omgeving kan de mentale gezondheid van je klanten verbeteren, wat op zijn beurt weer kan leiden tot betere resultaten en meer motivatie.

  • Flexibiliteit

Het laatste voordeel van personal training outdoor is dat het flexibeler is dan binnentraining. Je kunt bijvoorbeeld trainingen geven op verschillende locaties en tijdstippen. Binnen 15 minuten heb jij met het M3F Fitness Frame een personal training outdoor. Dit kan handig zijn als je klanten bijvoorbeeld onregelmatige werktijden hebben en niet altijd op vaste tijdstippen kunnen trainen.

Personal training outdoor: De ideale oplossing?

Het M3F fitness frame is de ideale oplossing voor personal training outdoor. Het frame is mobiel en kan binnen 15 minuten worden opgebouwd en afgebroken. Het kan ook worden aangepast voor groepstrainingen tot en met 12 sporters, wat het ideaal maakt voor bijv. bootcamp en crossfit trainingen. Door het M3F fitness frame te gebruiken, heb je altijd een mobiele en veelzijdige oplossing bij de hand om buiten personal trainingen naar de sporter te brengen. Meer willen weten over alle andere voordelen en mogelijkheden met het M3F Fitness Frame? Bekijk onze website en ontdek alle voordelen!